Schutte Dressuur zadels

 

Legend Frans kussen

 

De Legend is geschikt voor paarden die veel schoudervrijheid nodig hebben. In dit model liggen de takken van de voorboom meer naar achteren en van het lijf af waardoor er meer schoudervrijheid verkregen wordt. Deze paarden zijn vaak breed in de hals, hebben een bredere schouder- en schoftpartij. Het Franse kussen is dan bij uitstek geschikt voor de kortere rug en volle lendenpartij. Niet alleen de barokke paarden, van Friezen tot de Spaanse rassen, maar ook de compacte warmbloedpaarden komen in aanmerking voor dit model.

 

Prijs vanaf €2.975,00

Maten: 17'' - 17,5'' - 18''

 

Alle prijzen zijn vanaf prijzen, bij aanschaf van een nieuw zadel vervalt een pasconsult.

Legend Balans Kussen

 

De Legend is geschikt voor paarden die veel schoudervrijheid nodig hebben. In dit model liggen de takken van de voorboom meer naar achteren en van het lijf af waardoor er meer schoudervrijheid verkregen wordt. Deze paarden zijn vaak breed in de hals en een bredere schouder- en schoftpartij.  In combinatie met het balanskussen kan de legend heel goed gebalanceerd worden. Waar andere zadels achterover liggen op de paarden rug corrigeert dit model de balans en zorgt tevens voor stabiliteit en drukverdeling.

 

Prijs vanaf € 3.075,00

Maten: 17'' - 17,5'' - 18'' 

Legend keilkussen

 

De Legend is geschikt voor paarden die veel schoudervrijheid nodig hebben. In dit model liggen de takken van de voorboom meer naar achteren en van het lijf af waardoor er meer schoudervrijheid verkregen wordt. Deze paarden zijn vaak breed in de hals, hebben een bredere schouder- en schoftpartij  en zijn korter in de rug en lendenen. De Legend met een standaard kussen ligt laag en aan de rug, is compact maar heeft het zwaartepunt mooi in het midden van het zadel. Het is een heerlijk zadel met een diepe zit.

 

prijs vanaf €2.975,00

Maten: 17'' - 17,5'' - 18'' 

Sentrix frans kussen

 

De Sentrix is een dressuurzadel bij uitstek. Met de diepe zit is dit een zeer comfortabel zadel. Het zadel heeft een smalle taille en geeft de ruiter goed contact met het paard. Door de keuze van 3 onderkussens is het geschikt voor alle type ruggen, kort, standaard, breed, etc. De Sentrix is ook uitvoerbaar als close contact zadel. (enkelvoudig blad), waardoor nog meer contact met de paardenflank word gecreëerd en hulpen fijner doorkomen. Het Franse kussen is een kort gestroomlijnd kussen dat ruimte geeft voor het lendengebied. Het zogenoemde bruggen van een zadel is bij een Frans kussen niet meer aan de orde.

 

Prijs: Vanaf € 2.975,00

Maten: 17" / 17,5 " / 18" 

 

Sentrix Balans kussen

 

De Sentrix is een dressuurzadel bij uitstek. Met de diepe zit is dit een zeer comfortabel zadel. Het zadel heeft een smalle taille en geeft de ruiter goed contact met het paard. Door de keuze van 3 onderkussens is het geschikt voor alle type ruggen, kort, standaard, breed, etc. De Sentrix is ook uitvoerbaar als close contact zadel. (enkelvoudig blad), waardoor nog meer contact met de paardenflank word gecreëerd en hulpen fijner doorkomen. In de uitvoering met een balanskussen wordt het zadel over een wat groter oppervlak gedragen. Dit kan de nodige schoftvrijheid creëren en voor paarden, die wat rank gebouwd zijn of weinig rugbespiering hebben, een comfortabel zadel zijn.

 

Prijs: Vanaf € 3075,00

Maten: 17"/ 17,5"/ 18"

 

 

Sentrix keilkussen

 

De Sentrix is een dressuurzadel bij uitstek. Met de diepe zit is dit een zeer comfortabel zadel. Het zadel heeft een smalle taille en geeft de ruiter goed contact met het paard. Door de keuze van 3 onderkussens is het geschikt voor alle type ruggen, kort, standaard, breed, etc. De Sentrix is ook uitvoerbaar als close contact zadel. (enkelvoudig blad), waardoor nog meer contact met de paardenflank word gecreëerd en hulpen fijner doorkomen. Het standaard keilkussen is een basis uitvoering voor ruiters die diep willen zitten. De paardenrug is vrij makkelijke in de basis en behoeft dus weinig meer dan een mooi compact zadel dat de ruiter stabiel en comfortabel laat zitten.

 

Prijs: Vanaf € 2975,00

Maten: 17'' /17,5/18"

 

Bermonde dressuur

 

De Bermonde is een basis dressuurzadel, heeft een middeldiepe zit en is geschikt voor paarden en pony’s die wat breder zijn en waarbij zadels wat sneller naar voren schuiven.

 

Prijs: Vanaf € 2.975,00

Maten: 17"/ 17,5" / 18"

 

Upriser Keilkussen

 

De Upriser heeft als uniek kenmerk dat het geschikt is voor paarden met lang doorlopende, hoge schoften. Het geeft ruimte in de hoogte maar er is ook plaats genoeg naast de schoft. Het zogenaamde knijpen van het zadel rondom de schoft wordt met dit model voorkomen. Uitvoerbaar met alle onderkussens.

 

Prijs: Vanaf € 2.975,00

Maten: 17" / 17,5" / 18"

 

 

Upriser Balanskussen

 

De Upriser heeft als uniek kenmerk dat het geschikt is voor paarden met lang doorlopende hoge schoften. Het geeft ruimte in de hoogte maar er is ook plaats genoeg naast de schoft. Het zogenaamde knijpen van het zadel rondom de schoft wordt met dit model voorkomen. Uitvoerbaar met keil- en balanskussen.

Dit model is uitgevoerd met balanskussen en zwart rundleer.

 

Prijs: Vanaf € 3.075,00

Maten: 17” / 17,5” / 18” 

 

Basic dressage

 

De Basic Dressage is een comfortabel zadel met een basis opspanning in de zitting. Het zadel voelt smal aan, ook op de wat bredere paarden. Dit model is geschikt voor ronde, brede paarden alsmede voor de overbouwde paarden. Uitgevoerd met een keilkussen is het ook voor de rondgeribte paarden een goed zadel. Met een balanskussen is het ook geschikt voor de wat smallere paarden.

 

Prijs: Vanaf € 2.975,00

Maten: 17, 17,5, 18"

 

International eventing

 

Het International Eventing zadel is smal aan de voorkant en een wat bredere diepe zit voor steun en comfort. De knie- en kuitblokken zijn wat groter dan bij een gewoon springzadel. Uitgevoerd met slijtvast buffelleer en een Frans kussen, een robuust mooi zadel.

 

Prijs: Vanaf € 2.875,00

Maten: 17"/ 17,5"/ 18"

 

GPX Spring

 

De GPX is een allround springzadel. De basis is geschikt voor paarden met een wat rechtere rug en een normale schoft. Het zadel word uitgevoerd met een keilkussen of Frans kussen.

Het afgebeelde model is uitgevoerd met slijtvast buffelleer.

"
Prijs: Vanaf € 2.875,00

Maten: 17"/ 17,5"/ 18" 

Schutte Spring en eventing zadels

 

Schutte IJslandse zadels

 

Bermonde VSD

 

De Bermonde vsd heeft een middeldiepe zit. De uitvoering van dit veelzijdigheids-/richting dressuur zadel is een fijn basiszadel.  Dit zadel kan op maat gemaakt worden voor meerdere type paarden, van pony’s tot grote paarden.

 

Prijs: Vanaf € 2.975,00

Maten: 17"/ 17,5"/ 18"

 

Comfort

 

Het brede zitvlak achter van de Icelandic Comfort geeft een stabiele zit en ondersteuning in de balans. Het zadel voelt smal aan en heeft een wat hogere voorkant. Het blad van dit zadel is iets naar voren afgesteld en de wrongen zijn in het kniestuk verwerkt.

 

Maten: 17”/ 17,5” / 18”
Prijs: Vanaf € 2.975,00

 

Bera Icelandic

 

De Bera Icelandic is een dressuurzadel bij uitstek. Met een diepe zit, Frans kussen en een dubbel of enkelvoudig blad . Een zeer comfortabel zadel.

 

Prijs: Vanaf € 2.975,00

Maten: 17 / 17,5 / 18"

 

Icelandic Change

 

De Icelandic Change is bedoeld als een comfortabel alternatief voor ruiters die zowel wedstrijden als ook lange ritten willen combineren. Dit IJslanderzadel biedt de ruiter meer steun in de zit wat als zeer prettig wordt ervaren tijdens de vele gangen die het IJslandse paard kent.


Prijs: Vanaf € 2.975,00

Maten: 17”/ 17,5” / 18”

Icelandic Tölt

 

De Icelandic Tölt is ontwikkeld voor de IJslander met een korte rug. Dit IJslanderzadel zorgt ervoor dat de ruiter in alle gangen centraal in het zadel kan blijven zitten. Het Franse kussen houdt de lendenen vrij van druk.
Dit model is uitgevoerd in rundleer.

 

Prijs: Vanaf 2.975,00

Maten: 17” / 17,5” / 18”

 

Hier een beetje inspiratie, voor de vele mogelijkheden van versieringen die je zelf kunt samenstellen.